vegetarián
bezlepkové
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Smetanová omáčka z lišek
Ingredience
- čerstvé lišky: 250 g
- smetana ke šlehání: 120 ml
- bílé víno: 50 ml
- máslo: {1 PL}
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- čerstvý nebo sušený tymián
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smetanová omáčka z lišek - recept
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat. Až bude víno zredukované zhruba na polovinu, přidáme k němu lišky nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a prolisovaný česnek. Dusíme asi pět minut a přidáme smetanu ke šlehání. Smetanová omáčka z lišek se vaří asi 15 minut na středním plameni. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Výborná je omáčka s těstovinami, domácím houskovým nebo bramborovým knedlíkem či bramborovými noky.
bezlepkové


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.