vegetarián
pro děti
bezlepkové
sladké
Jiný typ
dietní
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Dezerty
Bezlepkový čokoládový pudink
Ingredience
- krupicový cukr asi 270 g
- holandské kakao (neslazený prášek) 42 g
- kukuřičný škrob 40 g
- sůl cca ¼ KL
- plnotučné mléko 1 l
- měkké máslo asi 3 PL
- čistý vanilkový extrakt 2 KL
- bezlepkové sušenky dle preferencí/k doplnění dezertu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na bezlepkový čokoládový pudink
V kastrolu si smíchejte krupicový cukr s kakaem, kukuřičným škrobem a solí. Poté k těmto suchým ingrediencím přilévejte mléko a zahřívejte při stálém míchání. Jakmile pudink přivedete k varu a zhoustne, sejměte jej z plotny a zašlehejte do něj máslo společně s vanilkovým extraktem. Nechte zchladnout asi 30 až 40 minut pod potravinovou folií a následně dejte do lednice aspoň na hodinu ztuhnout. Mezitím si můžete připravit pohárky s bezlepkovými sušenkami, které rozdrobíte na dno a následně na ně navrstvíte zchladlý čokoládový pudink. Vrch dezertu lze dozdobit také ovocem a šlehačkou.
pro děti
bezlepkové
sladké


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.