Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kleftiko Hlavní jídla
03. 03. 2022 Přečteno: 2504x

Kleftiko

Ingredience
- +
  • jehněčí kýta : 2 plátky
  • olivový olej: 3 lžíce
  • cibule : 1 ks
  • citronová šťáva: 1 lžíce
  • nasekané čerstvé oregano dle chuti
  • bílé suché víno: 50 ml
  • sůl a pepř dle chuti
  • větší brambory: 2 ks
  • česnek: 2 stroužky
  • bobkový list : 2 ks
  • sýr feta: 50 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Kleftiko – recept

Začněte nejprve tím, že si připravíte marinádu z citronové šťávy, olivového oleje (1 lžíce), suchého bílého vína, nasekaného oregana, soli a mletého pepře. Směsí pak přelijte plátky masa umístěné v misce, překryjte fólií a nechte marinovat ideálně přes noc. Postačí však i dvě až tři hodiny. Dále si oloupejte brambory, omyjte je a naplátkujte. Ty pak ochuťte v míse solí, zbylým oreganem a zakápněte i olejem. K ruce si nyní vezměte dva pláty pečícího papíru a doprostřed každého z nich navrstvěte několik plátků ochucených brambor. Na ty pak položte plátek marinovaného masa, posypte nasekaným česnekem, cibulí, přidejte pár kostiček sýru feta, bobkový list a pečlivě suroviny zabalte do balíčku. Pokrm pečte v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny při teplotě 160 stupňů Celsia. Podávejte horké. Přejeme vám dobrou chuť.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jehneci-hrbet-na-tymianu-a-rozmarynu.jpg Hlavní jídla

Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu

Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme…

jehneci-kyta.jpg Hlavní jídla

Jehněčí kýta na zelenině

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu…

jehneci-gulas.jpg Hlavní jídla

Jehněčí guláš

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat do hluboké pánve. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji osmahnout do zlatova. Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do pánve, osolíme, opepříme,…

jehneci-na-cesneku.jpg Hlavní jídla

Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …

Tip na recept

Čokoládový fondant

Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky vymažeme máslem a vysypeme holandským kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Vepřové ragú

Hlavní jídla: Vepřové ragú

Očištěné maso nakrájíme na kostky, zeleninu na menší kostičky. Na rozehřátém oleji ze všech stran zprudka…

Rizoto z mletého masa

Hlavní jídla: Rizoto z mletého masa

V nepřilnavém hrnci nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej, ve kterém rozpustíme polovinu másla. Na másle necháme…

Plněné hovězí závitky

Hlavní jídla: Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo…

Matjesy v oleji

Předkrmy a chuťovky: Matjesy v oleji

Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10…