vegetarián
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Koprová omáčka
Ingredience
- smetana: 200 ml
- hovězí vývar: 500 ml
- hladká mouka: 3 PL
- olej: 2 PL
- cukr krystal: 1 PL
- ocet: 1 PL
- čerstvý kopr - hrst: 1 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Koprová omáčka – recept
Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Přidáme smetanu pro zjemnění omáčky, krátce povaříme a zamícháme jemně nasekaný čerstvý kopr.
Koprová omáčka se podává s plátky masa nebo vajíčkem a vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.