vegetarián
dietní
luxusní
Jiný typ
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Malai kofta
Ingredience
- vařené a mačkané brambory: 2 ks
- chilli koření dle chuti
- čerstvý a krájený koriandr : 1 PL
- sýr Panýr : 100 g
- sůl dle chuti
- rozinky : 1 PL
- hladká mouka : 1 PL
- sekané kešu ořechy : 1 PL
- římský kmín
- rostlinný olej dle potřeby ke smažení
- loupaný a jemně strouhaný zázvor půlka lžičky do omáčky
- rajčatové pyré do omáčky: 125 ml
- celé kešu oříšky do omáčky: 1 PL
- olej na přípravu omáčky: 1 PL
- máslo na přípravu omáčky
- celý římský kmín půlka lžičky do omáčky
- celý kardamom : 1 tobolka
- celý hřebíček : 1 ks
- chilli dle chuti
- cibule (menší) : 1 ks
- mletá kurkuma čtvrtka lžičky
- celá skořice (malý kousek): 1 ks
- mletý koriandr půlka lžičky
- mletá pískavice půlka lžičky
- garam masala : 1 špetka
- sůl dle chuti
- voda čtvrt hrnku
- smetana na zjemnění cca: 40 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Malai kofta – recept
V míse si nejprve smíchejte ingredience na koule. Tj. propojte vařečkou mačkané brambory, hladkou mouku, drcené ořechy, rozinky, sůl, rozdrobený sýr Panýr, a také přidejte sůl, mletý římský kmín, chilli koření a mletý koriandr. Mělo by vám vzniknout homogenní těsto. Z toho vytvořte rukama koule o velikosti asi tři centimetry a smažte je v dostatečné vrstvě oleje dozlatova ze všech stran.
Dále se pusťte do přípravy omáčky ke koulím. Do pánve si nalijte trochu oleje a na něm orestujte jemně nasekanou cibuli. Po chvíli přidejte strouhaný zázvor, rajčatové pyré a také kešu oříšky. Vše promíchejte a vařte asi pět minut na středním plamenu. Hotovou omáčku následně vlijte do mixéru a rozmělněte v ní ořechy, abyste získali jemnou konzistenci. Dále si v jiné pánvi rozpalte máslo spolu s trochou oleje. Na tuku pak opékejte směs koření, tj. kardamom, skořici, hřebíček, celý římský kmín, chilli koření, kurkumu a koriandr. Nyní na provoněnou pánev vlijte mixovanou omáčku a nechte vařit dalších deset minut. Nakonec zjemněte vše smetanou, dosolte dle chuti, lze zředit i vodou a dochuťte garam masalou i pískavicí. Až se omáčka dokonale prohřeje, podávejte ji spolu se smaženými kuličkami zdobenými sekaným koriandrem. Dobrou chuť.
dietní
luxusní


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.