

























Mrkvové karbanátky
Ingredience
- větší mrkev: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- vejce: 2 ks
- petrželka
- máslo
- ovesné vločky
- olej
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme společně s mrkví, s najemno nakrájenou cibulí a ptrželkou, prolisovaným česnekem a vejci. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pokud by se nám vzniklé těsto zdálo příliš řídké, můžeme zahustit vločkami. Necháme 20 minut uležet, aby vločky nasákly tekutinu.
Namočenýma rukama pak vytváříme karbanátky. Ty skládáme do pekáče, který si předem vyložíme pečícím papírem a potřeme trochou oleje. Mrkvové karbanátky pečeme asi 40 minut při 180 °C. V polovině pečení karbanátky otočíme. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kašenebo zeleninový salát.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a trochu majoránky. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které pokládáme do pekáče vymazaného…
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je a necháme vychladnout. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe tenkými plátky…
Mleté krůtí maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a petrželkou, prolisovaným česnekem, trochou soli a pepře. Důkladně promícháme a necháme v lednici asi 30 minut odpočinout.…
Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, prolisovaným česnekem, vejci a kořením. Ze…
Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem, solí, pepřem a lžičkou oleje. Přisypeme trochu strouhanky, propracujeme a necháme asi 30…
Hrstku omyté máty peprné vhoďte do džbánu a přelijte trochou teplé vody, v které jste rozpustili cukr. Také přidejte šťávu z půlky limetky (zbylý kus nechte přímo do limonády) a bylinkový základ mírně nadrťte…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Máslo rozehřejeme, mouku smícháme s kypřícím práškem. Do misky nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme cukr, vanilkový…
Nejprve si připravíme křehké těsto. Důležité je, aby všechny použité ingredience byly studené. Pomoučíme vál,…
Začněte tím, že si do džbánku nalijete jablečný mošt (ideálně domácí výroby). Poté k němu přilijte trochu čerstvé…
Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a dáme osmažit na pánev na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek a mleté…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.