bezlepkové
ryby
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor
Ingredience
- losos bez kůže: 300 g
- menší batáty: 2 ks
- vejce: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 PL
- lístky šalvěje: 2 ks
- lístky bazalky: 4 ks
- máslo
- olej na smažení
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor - recept
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je a necháme vychladnout. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe tenkými plátky másla a upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 10 - 15 minut podle velikosti porcí. Lososa rovněž necháme vychladnout, roztrháme na malé kousky a smícháme s batáty. Přimícháme vejce, trochu soli a pepře, nadrobno nasekanou šalvěj a bazalku.
Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které z obou stran osmažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Chceme-li zdravější varinatu, potřeme rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor lehce olejem a upečeme při teplotě 200 °C asi 15 minut dozlatova.
bezlepkové
ryby


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.