Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Brokolicová pomazánka Pomazánky
06. 03. 2018 Přečteno: 6462x

Brokolicová pomazánka

Ingredience
- +
  • malá brokolice: 1 ks
  • Lučina: 120 g
  • jarní cibulka: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • citrónová šťáva: 1 KL
  • olivový olej: 1 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Brokolicová pomazánka - recept

Brokolici odkrojíme tvrdé košťály, použijeme jen zelené části růžiček. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, vložíme růžičky brokolice, povaříme asi 4 minuty doměkka a ihned schladíme velmi studenou vodou, aby brokolice nezešedla. Brokolici nakrájíme nadrobno, stejně tak cibulku, kterou k ní přidáme. Smícháme s Lučinou, prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou, olejem, špetkou soli a pepře.

Brokolicová pomazánka chutná nejlépe vychlazená, namazaná na čerstvém pečivu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí.jpg Pomazánky

Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí

Brokolici s nakrájeným květákem vložíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Poté zeleninu scedíme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli a…

brokolicova-polevka-s-kokosovym-mlekem.jpg Pomazánky

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Nejprve očistíme všechnu zeleninu na vývar a pomalu uvaříme silný zeleninový vývar. Trvá to asi 1,5 hodiny. Vývar by měl být lehce štiplavý po chilli papričce.  V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém…

brokolicova-polevka-se-syrem.jpg Pomazánky

Brokolicová polévka

V hrnci rozehřejeme trochu oleje, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou čerstvou petrželku a zalejeme litrem vody. Brokolici umyje a ořežeme ji na růžičky, mrkev a brambory pokrájíme…

Tip na recept

Plněná vejce s avokádem

Plněná vejce s avokádem

Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku, nakrájíme nadrobno a ihned smícháme s limetkovou šťávou, která zabrání zhnědnutí. Smícháme avokádo, nadrobno nakrájené ředkvičky, polovinu petrželky, trochu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Závislost na cukru: Sladké…

    Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...

  • Význam run v runové magii

    "25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...

  • Máte nadpřirozené schopnosti?

    Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Těstoviny se zeleninou

Hlavní jídla: Těstoviny se zeleninou

Do vroucí vody dáme vařit těstoviny. Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev nahrubo…

Plněné brambory se žampiony

Hlavní jídla: Plněné brambory se žampiony

Brambory i se s slupkou omyjeme, osušíme a vidličkou propícháme na několika místech. Potřeme lehce olejem a pečeme…

Čočkové karbanátky

Hlavní jídla: Čočkové karbanátky

Čočku přes noc namočíme do vody, slijeme a propláchneme. Znovu ji zalijeme vodou, aby byla hladina těsně nad…

Domácí dresing tisíc ostrovů

Ostatní: Domácí dresing tisíc ostrovů

Všechny ingredience smícháme dohromady. Nejlepšího výsledku dosáhneme, pokud si dáme trochu práce s domácí…