bezlepkové
luštěniny
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Hrachová polévka
Ingredience
- sušený hrách: 150 g
- zeleninový vývar: 700 ml
- mrkev: 1 ks
- celer
- česnek - stroužky: 2 ks
- klobása nebo párek: 1 ks
- bobkový list: 1 ks
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hrachová polévka – recept
Hrách propláchneme pod tekoucí vodou, pak jej namočíme do vody a necháme bobtnat, nejlépe přes noc. Díky tomu zkrátí doba vaření a zlepší se stravitelnost polévky. Druhý den pak hrách vaříme ve vyměněné vodě téměř doměkka a slijeme.
K hrachu přidáme vývar, zeleninu nakrájenou na kostičky a koření. Vaříme, dokud není vše měkké. Asi čtvrtinu polévky ponorným mixerem rozmixujeme a smícháme se zbylým hrachem a zeleninou. polévka se nám tak sama zahustí bez použití jíšky. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Můžeme přidat kostičky opečené klobásy nebo párku.
Hrachová polévka se podává s krutony.
bezlepkové
luštěniny


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.