vegetarián
bezlepkové
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Hrášková polévka z mraženého hrášku s mátou
Ingredience
- mražený hrášek: 150 g
- jarní cibulka: 2 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- smetana ke šlehání: 80 ml
- máta: 6 lístků
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hrášková polévka z mraženého hrášku s mátou - recept
V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm bílou část jarní cibulky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě hrášek a zelenou část cibulky. Zalijeme horkým vývarem a povaříme asi 5 minut. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme nasekanou mátu a vše rozmixujeme dohladka. Hrst hrášku můžeme odložit stranou a dát ho zpět do hotové polévky. Přilijeme smetanu a už jen krátce povaříme.
Hrášková polévka se podává s opečeným toustem nebo krutony z toustového chleba.
bezlepkové


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.