Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Králičí paštika s játry Ostatní
20. 10. 2017 Přečteno: 4911x

Králičí paštika s játry

Ingredience
- +
  • králičí maso: 250 g
  • drůbeží játra: 200 g
  • jablko: 40 g
  • cibule: 1 ks
  • sádlo: 4 PL
  • máslo: 3 PL
  • portské víno: 3 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Králičí paštika s játry – recept

Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra důkladně odblaníme, odstraníme tuk a žluč, omyjeme a necháme okapat. 

Na pánvi rozpustíme lžíci sádla a osmahneme cibulku. Po chvíli přidáme i králičí maso a společně smažíme dozlatova. Jakmile je maso udělané, rozemeleme jej společně s orestovanou cibulkou v mlýnku na maso. Směs pak osolíme (asi 2 lžičky soli), opepříme (asi půl lžičky pepře) a necháme odležet.

Na pánev dáme další lžíci sádla a tentokrát opečeme játra a jablka. Játra nesmíme přepéct, musí být uvnitř syrová. Jakmile stáhneme plamen, tak přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně játra i jablka rozmixujeme najemno. Přilijeme portské víno, pokud je potřeba, dosolíme a znovu promixujeme. Pokud chceme, aby byla paštika opravdu hodně jemná, přepasírujeme směs jater ještě přes sítko.

Nakonec smícháme dohromady směs jater s jablky se směsí masa s cibulí, důkladně promícháme a výslednou směsí naplníme zavařovací sklenice. Dáme si pozor, abychom ze sklenice dostali všechen přebytečný vzduch. Na závěr vrch sklenice ještě naplníme rozpuštěným sádlem.

Sklenice důkladně uzavřeme, vložíme do horké vody a necháme 50 minut vařit. Po vychladnutí dáme do lednice minimálně na den odležet.

Králičí paštika s játry se maže na čerstvé pečivo.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pastika-z-husich-jater.jpg Ostatní

Paštika z husích jater

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájená husí játra a nasekaný česnek. Zasypeme lístky…

fotolia_34328181_xs.jpg Ostatní

Domácí paštika z kachních jater

Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle. Přidáváme postupně prolisovaný česnek, tymián, portské víno a pod pokličkou za občasného míchání…

Tip na recept

Sýrová pomazánka s fetou

Sýrová pomazánka s fetou

Sýr feta rozdrobíme a pomocí vidličky rozetřeme společně se smetanovým sýrem, řeckým jogurtem a trochou olivového oleje. Podle chuti opepříme, dochutíme prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanou pažitkou.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Žampionový krém bez mouky

Polévky: Žampionový krém bez mouky

Cibuli nakrájíme najemno a na másle opečeme dozlatova. Poté přidáme nakrájené žampiony a opékáme přibližně 2…

Špenátový quiche

Předkrmy a chuťovky: Špenátový quiche

Nejprve si připravíme křehké těsto. Důležité je, aby všechny použité ingredience byly studené. Pomoučíme vál,…

Brokolicový nákyp

Hlavní jídla: Brokolicový nákyp

Brambory i se slupkou dáme vařit do osolené vody. Očistíme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vroucí…