dietní
bezlepkové
bez laktózy
ryby
Jiný typ
vegetarián
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
maso
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Makrela na grilu v alobalu
Ingredience
- čerstvé makrely: 2 ks
- cibule: 1 ks
- rajčata: 2 ks
- česnek - stroužky: 4 ks
- čerstvý fenykl: 2 ks
- citron: 1 ks
- olivový olej
- petrželka
- sladká paprika
- pepř
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Makrela na grilu v alobalu – recept
Čerstvou makrelu očistíme, vykucháme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, můžeme přidat také oblíbené koření na ryby. Z alobalu si připravíme obdélníky dost velké na zabalení makrel. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, fenykl na proužky a poklademe jimi alobal potřený olivovým olejeml. Na zeleninu položíme makrelu a posypeme ji plátky česneku. Vše zakápneme olivovým olejem a důkladně zabalíme. Připravené balíčky pokládáme na rozpálený gril a pečeme zhruba 20 minut. Makrela na grilu je výborná s čerstvým pečivem a zeleninou. Podáváme ji ideálně v alobalu tak, abychom si mohli vychutnat všechnu šťávu, která se z makrely během grilování uvolní. Před podáváním poklademe plátky citronu a posypeme čerstvou petrželkou.
dietní
bezlepkové
bez laktózy
ryby


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.