Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Perník z cukety Dezerty
05. 06. 2019 Přečteno: 5174x

Perník z cukety

Ingredience
- +
  • cuketa: 300 g
  • hladká mouka: 350 g
  • cukr krupice: 150 g
  • vejce: 3 ks
  • olej: 200 ml
  • kypřící prášek do perníku: 1 ks
  • vanilkový cukr: 1 ks
  • kakao: 2 PL
  • skořice: 1 KL
  • čokoládová poleva

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Perník z cukety – recept

Troubu předehřejeme na 180 °C. Na pečení použijeme mladou cuketu, kterou oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme. Vejce rozšleháme s oběma cukry, mouku smícháme s práškem do perníku, kakaem a skořicí. Do mísy k cuketě přidáme vejce s cukrem, olej a postupně vmícháme sypkou směs. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.

Perník z cukety pečeme asi 30 minut. Špejlí zkontrolujeme, zda je upečený a nelepí se na ni. Perník necháme vychladnout, polijeme čokoládovou polevou a tu necháme ztuhnout. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

ořechová buchta.jpg Dezerty

Ořechová buchta

Cukr utřeme dohladka s vejci. Přidáme kefír a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mletými vlašskými ořechy. Všechny suroviny promícháme, mělo by nám vzniknout řídké těsto. Troubu rozehřejeme na…

kefirovy-cokoladovy-dort.jpg Dezerty

Kefírový čokoládový dort

V míse rozmačkáme jeden banán, přidáme vejce a kefír. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu s medem. Necháme chvíli vychladnout. Postupně přiléváme kefírovou směs. V další míse smícháme mouku s kakaem, mletými…

velikonocni-mazanec-s-orechy.jpg Dezerty

Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse utřeme změklé…

jablecna-buchta-na-plech.jpg Dezerty

Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a…

Tip na recept

Grilovaná hruška

Grilovaná hruška

Hrušky oloupeme, podélně překrojíme napůl a můžeme odstranit jadérka. Med rozmícháme v citronové a pomerančové šťávě a hrušky do této marinády namočíme minimálně na 1 hodinu. Hrušky vytáhneme, do marinády…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Dýňová polévka se zázvorem

Polévky: Dýňová polévka se zázvorem

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky. Ve středním hrnci rozehřejeme máslo,…

Lososová pěna

Pomazánky: Lososová pěna

Lososa nakrájíme velmi na jemno a nebo nasekáme v mixéru společně s koprem. Smetanu ušleháme a opatrně do ní…

Čočkový salát

Saláty: Čočkový salát

Den předem namočenou a propláchnutou čočku uvaříme doměkka. Zatímco čočka chladne, připravíme si zbytek surovin.…