vegetarián
dietní
raw
bezlepkové
vegan
bez laktózy
Jiný typ
pro děti
rychlovky
těstoviny
luštěniny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Polévka gazpacho
Ingredience
- rajčata: 4 ks
- okurka: 1 ks
- červená cibule: 1 ks
- červená paprika: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- vinný ocet: 1 PL
- rajčatové pyré: 2 PL
- cukr: 1 KL
- bazalka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka gazpacho – recept
Rajčata, okurku, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou bazalku, utřený nebo nastrouhaný česnek, olivový olej, vinný ocet, rajčatové pyré a cukr. Vše rozmixujeme. Nakonec polévku zředíme vodou podle požadované hustoty. Polévku gazpacho stačí už jenom dochutit solí a pepřem a můžeme podávat.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.