Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka gazpacho Polévky
23. 08. 2017 Přečteno: 2441x

Polévka gazpacho

Ingredience
- +
  • rajčata: 4 ks
  • okurka: 1 ks
  • červená cibule: 1 ks
  • červená paprika: 1 ks
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • olivový olej: 1 PL
  • vinný ocet: 1 PL
  • rajčatové pyré: 2 PL
  • cukr: 1 KL
  • bazalka 
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Polévka gazpacho – recept

Rajčata, okurku, cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do mixéru dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou bazalku, utřený nebo nastrouhaný česnek, olivový olej, vinný ocet, rajčatové pyré a cukr. Vše rozmixujeme. Nakonec polévku zředíme vodou podle požadované hustoty. Polévku gazpacho stačí už jenom dochutit solí a pepřem a můžeme podávat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Zelené smoothie se zázvorem

Zelené smoothie se zázvorem

Z celeru odstraníme vlákna, ananas, banán a zázvor oloupeme. Ingredience pokrájíme na menší kousky, zázvor nastrouháme. Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.  Zelené smoothie se zázvorem podáváme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Vasilopita

Dezerty: Vasilopita

Začněte tím, že si předehřejete troubu na 160 až 170 °C. Poté si k ruce vezměte misku a v ní vyšlehejte krupicový…

Jeseter na víně

Hlavní jídla: Jeseter na víně

Jesetera omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na lžíci másla orestujeme na plátky nakrájené žampiony, zalijeme…

Gulášová polévka

Polévky: Gulášová polévka

Na sádle v nepřilnavém hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso a necháme…

Plněné papriky

Předkrmy a chuťovky: Plněné papriky

Papriky očistíme, odkrojíme vršek a vydlabeme. Rýži propláchneme a dusíme v hovězím vývaru do měkka. Cibuli…