

























Vaječná omeleta s hráškem
Ingredience
- vejce: 4 ks
- hrášek - hrst: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- parmazán: 1 PL
- máslo
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vejce prošleháme s nadrobno nasekanou cibulkou, nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvičce necháme rozpustit máslo a vlijeme vajíčka. Necháme lehce probublat, následně dřevěnou špachtlí shrneme okraje směrem ke středu pánve. Chvíli je tak necháme, pak přidáme v osolené vodě uvařený hrášek.
Vaječná omeleta s hráškem se připravuje do tužší konzistence, ovšem místy by měla vejce zůstat i přesto vláčná. Podává se ještě teplá, jako příloha může být bageta či celozrnné pečivo.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Mražený hrášek necháme změknout. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Když začne cibule hnědnou přidáme česnek, necháme rozvonět a nasypeme do hrnce hrášek…
Rýži několikrát propláchneme. Do hrnce nalejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vsypeme rýži a asi 10 minut za stáleho míchání restujeme. Poté přidáme nasekaný česnek a víno,…
Rozmrazený hrášek orestujeme na olivovém oleji. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu al dente v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme a ihned promícháme s bazalkovým pestem. Přidáme osmažený hrášek,…
Na olivovém oleji orestujeme šalotku. Přidáme kari pastu, zalejeme trochou vody a důkladně zamícháme. Necháme chvilku rozvonět. Poté do hrnce přidáme mražený hrášek a asi 2 minuty pod pokličkou podusíme.…
V hrnci na troše oleje necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm bílou část jarní cibulky. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a po 1 minutě hrášek a zelenou část cibulky. Zalijeme horkým vývarem a povaříme asi 5…
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny al dente. Citron oloupeme, očistíme a čistou dužinu nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Přidáme kousky citronu, zalejeme vývarem a necháme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den, jmenuji se Fastova, poctivá soukromá věřitelka poskytující rychlé půjčky do 1 hodiny. Potřebujete p...
Výraz Znaková řeč se nepoužívá a je špatně, to by měl někdo kdo píše o tomto tématu vědět. <br> Znakový systém ne...
Je to moc krásná práce, zajímá mě jak a čím bych udělala větrací dírky do slamáku, aby byl vzdušnější. Mohli b...
Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Cibuli, česnek a zázvor nadrobno nakrájíme. Na kokosovém oleji v hrnci necháme suroviny zesklovatět, poté přidáme…
Nejdříve si připravíme těsto na bramboráky: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme nahrubo, druhou polovinu…
Fenykl a červenou cibuli nakrájíme na proužky, jarní cibulku, petrželku, kopr a sýr nadrobno. Avokádo rozpůlíme,…
Cibuli nakrájíme na proužky a na sádle nebo na oleji orestujeme. Játra očistíme, odblaníme, pokrájíme, přidáme k…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.