Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou Hlavní jídla
04. 10. 2017 Přečteno: 22384x

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Ingredience
- +
  • vepřová panenka: 400 g
  • hříbky (nebo směs hub): 150 g
  • cibule: 1 ks
  • smetana: 200 ml
  • vývar: 100 ml
  • máslo: 1 PL
  • ocet: 1 KL
  • hladká mouka: 1 PL
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou – recept

Panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Potom je na oleji z obou stran zprudka orestujeme a odložíme bokem.

Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list a máslo. Cibuli orestujeme dozlatova a přidáme houby. Promícháme a společně restujeme tak dlouho, než houby zhnědnou a odpaří se většina tekutiny. Přisypeme hladkou mouku, zamícháme a zasmažíme. Přidáme smetanu, promícháme a přilijeme ocet a vývaru a společně povaříme.

Přidáme koření podle chuti, vrátíme zpět maso a chvilku provaříme. Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou chutná skvěle s rýží, bramborovou kaší nebo zelenými fazolkami.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 33 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

veprove-na-zampionech.jpg Hlavní jídla

Vepřové na žampionech

Vepřovou panenku v celku potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvého tymiánu. Takto naložené maso necháme odležet na kuchyňské lince, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu rozehřeme…

houbova-omacka-na-smetane.jpg Hlavní jídla

Houbová omáčka na smetaně

Houby namočíme minimálně půl hodiny předem, aby změkly, poté vodu scedíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém másle. Přidáme česnek a necháme chvíli opékat. Poté přidáme houby, orestujeme,…

Tip na recept

Perníčky měkké po upečení

Perníčky měkké po upečení

Smícháme mouku, cukr, sodu, kakao a koření do perníku a zapracujeme vejce, med a změklé (nebo nastrouhané) máslo. Těsto necháme pár hodin odpočinout v lednici. Těsto rozválíme na tloušťku asi 4 mm a vykrájme z…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Špenátová pomazánka s ricottou

Pomazánky: Špenátová pomazánka s ricottou

Špenát dvakrát spaříme vroucí vodou, necháme vychladnout a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Překrájíme ho na…

Zelí s křenem

Saláty: Zelí s křenem

Zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na tenké nudličky, případně můžeme nastrouhat. Cibuli oloupeme a…

Tyrolské knedlíky

Přílohy: Tyrolské knedlíky

Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostičky. Na sádle necháme orestovat slaninu, přidáme rohlíky a necháme společně…