bezlepkové
bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Polévky
Vepřový vývar
Ingredience
- vepřové kosti s masem: 500 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- celer
- pórek: 10 cm
- celý pepř: 6 ks
- libeček
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřový vývar - recept
Vepřové kosti vložíme do hrnce, přidáme oloupanou zeleninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Osolíme, přidáme celý pepř, stonek libečku a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Při mírné teplotě vaříme 2 - 2,5 hodiny. Kosti a zeleninu vyjmeme a vepřový vývar přecedíme přes plátýnko.
Vepřový vývar dále můžeme zpracovat na polévku přidáním masa obraného z kostí a další zeleniny, kterou ve vývaru necháme uvařit doměkka.


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.