Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Francouzská bageta Přílohy
29. 03. 2016 Přečteno: 2656x

Francouzská bageta

Ingredience
- +
  • hladká mouka - hrnek: 2 ks
  • sušené droždí: 2 KL
  • voda - hrnek: 1 ks
  • olivový olej: 1 PL
  • sůl: 1 KL
  • cukr - špetka: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Francouzská bageta – recept

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na pomoučený vál, vytvarujeme bagetu, přikryjeme utěrkou a ještě 30 minut necháme kynout. Troubu předehřejeme na 220 ˚C. Na bagetě uděláme nožem tři zářezy. Na dno trouby dáme rozehřát nádobu s trochou vody, vložíme plech s bagetami a hned zavřeme. Pečeme 20 minut, dokud bagety nezezlátnou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Přílohy

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-celozrnne-bagety.jpg Přílohy

Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…

domaci-zitne-bagety.jpg Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

Tip na recept

Uzené tofu se zeleninou

Uzené tofu se zeleninou

Uzené tofu nakrájíme na kostičky, mrkev a cibulku na proužky, česnek na plátky. Na rozpáleném másle nebo oleji osmahneme mrkev s cibulkou a tofu. Jakmile je tofu lehce opečené, osolíme, opepříme, přidáme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Adopce - ano nebo ne?

    Dobrý den, jmenuji se Fastova, poctivá soukromá věřitelka poskytující rychlé půjčky do 1 hodiny. Potřebujete p...

  • Jak se naučit znakovou řeč?…

    Výraz Znaková řeč se nepoužívá a je špatně, to by měl někdo kdo píše o tomto tématu vědět. <br> Znakový systém ne...

  • Výroba slaměných ozdob je…

    Je to moc krásná práce, zajímá mě jak a čím bych udělala větrací dírky do slamáku, aby byl vzdušnější. Mohli b...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Řecký salát

Saláty: Řecký salát

Poměr ingrediencí v řeckém salátu je na každém, zda preferuje více sýra, pikantnější chuť s větším množstvím…

Domácí mátová zmrzlina s čokoládovými vločkami bude výtečná!

Dezerty: Domácí mátová zmrzlina

Nejprve si do menšího hrnce vlijte plnotučné mléko a vložte do něj nasekané lístky máty peprné. Také přisypte…

Cuketové rizoto

Hlavní jídla: Cuketové rizoto

Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v zapékací míse na oleji zesklovatíme. Cuketu…