Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí celozrnné bagety Přílohy
27. 03. 2020 Přečteno: 11346x

Domácí celozrnné bagety

Ingredience
- +
  • Na 6 baget:
  • celozrnná mouka: 200 g
  • hladká mouka: 150 g
  • žitná mouka: 50 g
  • voda: 250 ml
  • čerstvé droždí: 25 g
  • olej: 2 PL
  • ocet: 1 PL
  • sůl: 2 KL
  • cukr: 1 KL
  • vejce: 1 ks
  • kmín na posypání 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Domácí celozrnné bagety - recept

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně zapracováváme mouku a hněteme hladké těsto. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě pod utěrkou. Poté si na pomoučené ploše vytvarujeme z těsta bagety, vložíme je do vymazané formy na bagety a necháme ještě chvilku nakynout.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Domácí celozrnné bagety potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem (nebo oblíbenými semínky, bylinkami, solí) a pečeme asi 20 minut. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 54 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Přílohy

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-zitne-bagety.jpg Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

rillettes-rijet-z-veproveho-masa.jpg Přílohy

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Adopce - ano nebo ne?

    Dobrý den, jmenuji se Fastova, poctivá soukromá věřitelka poskytující rychlé půjčky do 1 hodiny. Potřebujete p...

  • Jak se naučit znakovou řeč?…

    Výraz Znaková řeč se nepoužívá a je špatně, to by měl někdo kdo píše o tomto tématu vědět. <br> Znakový systém ne...

  • Výroba slaměných ozdob je…

    Je to moc krásná práce, zajímá mě jak a čím bych udělala větrací dírky do slamáku, aby byl vzdušnější. Mohli b...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?
Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Doporučené recepty

Těsto na jidášky

Dezerty: Jidášky

Začněte přípravou kvásku do těsta, tj. do hrníčku si nalijte trochu mléka (asi polovinu z uvedeného množství) a…

Tuňákový salát s těstovinami

Saláty: Tuňákový salát s těstovinami

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Vejce uvaříme natvrdo. Pokud chceme, aby byl tuňákový salát bohatší na…

Pečená štika

Hlavní jídla: Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky…

Pečený králík na zelenině

Hlavní jídla: Pečený králík na zelenině

Králíka naporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny (při dietě můžeme vynechat), osolíme, opepříme, posypeme drceným…