vegetarián
dietní
pro děti
bezlepkové
sladké
Jiný typ
raw
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Dezerty
Pečená jablka
Ingredience
- změklé máslo cca 43 g
- hnědý cukr cca 50 g
- mletá skořice ½ KL
- mletý muškátový oříšek 1/8 KL
- bezlepkové ovesné vločky cca 21 g
- velká jablka 4 ks (opláchnutá a osušená)
- teplá voda (na pečení) cca 180 ml
- dle preferencí 2 PL rozinek, sušených brusinek nebo nasekaných ořechů
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na pečená jablka
Začněte tím, že si předehřejete troubu na cca 190 °C. Poté pomocí kuchyňského mixéru spojte měkké máslo, hnědý cukr, mletou skořici a muškátový oříšek. Výslednou směs vyjměte a dejte do misky – můžete přimíchat dle preferencí i nasekané oříšky, rozinky nebo brusinky. Nyní si k ruce vezměte jablka a vyřízněte jádřinec. Zbylá semínka lze vyjmout lžící – dno byste u jablka měli zachovat (vznikne tak jakási přírodní miska). Do jablek pak navrstvěte až po okraj máslovou směs. Jablka poté vyskládejte na plech s pečícím papírem, podlijte teplou vodou a pečte v troubě asi 40 minut do měkka. Hotový dezert je zcela bezlepkový, a tak si jej mohou dopřát i lidé s celiakií. Podávat jej lze třeba se šlehačkou, karamelovou polevou a zmrzlinou.
dietní
pro děti
bezlepkové
sladké


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.