Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený pstruh Hlavní jídla
08. 11. 2017 Přečteno: 4525x

Pečený pstruh

Ingredience
- +
  • pstruzi: 2 ks 
  • máslo: 2 PL 
  • cibule: 1 ks
  • bylinky (tymián, rozmarýn, petržel,...) 
  • sůl 
  • pepř
  • kmín 
  • hladká mouka
  • citrón

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečený pstruh – recept 

Pstruhy okmínujeme, osolíme a opepříme. Lehce obalíme v mouce a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, část dáme dovnitř ryby a zbytek obložíme okolo. Bylinky dáme dovnitř ryby. Máslo nakrájíme na plátky a položíme na pstruha. Takto připravenou rybu vložíme do trouby a nezakrytou pečeme asi 30 minut, dokud nezezlátne.

Pečený pstruh je výborný se zeleninovým salátem nebo krajícem celozrnného chleba. Na talíři ho můžeme ještě pokapat šťávou z  citrónu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pecena-stika.jpg Hlavní jídla

Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky citronu. Na něj položíme štiku a poklademe tenkými plátky másla. Pečená štika se připravuje asi 25…

tolstolobik-na-masle.jpg Hlavní jídla

Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou stran. Po dobu pečení průběžně pokapáváme citronovou šťávou a natíráme rozpuštěným máslem, do…

okoun-ricni-na-cibuli.jpg Hlavní jídla

Okoun říční na cibuli

Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme máslo s olejem, cibuli nakrájenou na menší měsíčky a filety z okouna. Pečeme v troubě předehřáté…

Tip na recept

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Na sádle v nepřilnavém hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. osolíme, opepříme,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Cizrnový krém

Polévky: Cizrnový krém

Cizrnu den předem propláchneme a namočíme do studené vody. Druhý den vodu slijeme a cizrnu vaříme ve vodě s…

Tolstolobik na másle

Hlavní jídla: Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou…

Stifado

Hlavní jídla: Stifado

Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky, oloupanou šalotku překrojíme napůl, česnek nakrájíme na plátky. Rajčata…