vegetarián
vegan
bez laktózy
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
rychlovky
těstoviny
luštěniny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Přílohy
Francouzská bageta
Ingredience
- hladká mouka - hrnek: 2 ks
- sušené droždí: 2 KL
- voda - hrnek: 1 ks
- olivový olej: 1 PL
- sůl: 1 KL
- cukr - špetka: 1 ks
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Francouzská bageta – recept
Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na pomoučený vál, vytvarujeme bagetu, přikryjeme utěrkou a ještě 30 minut necháme kynout. Troubu předehřejeme na 220 ˚C. Na bagetě uděláme nožem tři zářezy. Na dno trouby dáme rozehřát nádobu s trochou vody, vložíme plech s bagetami a hned zavřeme. Pečeme 20 minut, dokud bagety nezezlátnou.
vegetarián
bez laktózy


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.