

























Holandské řízky z mletého masa
Ingredience
- mleté vepřové maso: 400 g
- eidam (ideálně alespoň 40%): 100 g
- vejce: {1}
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- petrželka
- voda dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, kořením a nasekanou petrželovou natí. Sýr použijeme co nejtučnější, ideálně eidam nebo goudu. Pokud potřebujeme, zředíme směs trochou vody. Z masové směsi tvarujeme přibližně stejně velké placky a obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Takto připravené holandské řízky z mletého masa smažíme ve větší vrstvě oleje do zlatova.
Holandské řízky z mletého masa tvoříme vždy z čerstvého masa. Maso si můžeme namlet také doma, hodí se například libovější bůček. Řízky podáváme teplé s bramborem a zeleninovou přílohou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Brambory nakrájíme na menší kostky a v hrnci je zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme bobkový list, nové koření, trochu soli a pepře. Přivedeme k varu a vaříme do poloměkka asi 8 minut. V troše mléka…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...
S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...
Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory na plátky, sýr nastrouháme, pekáč vymažeme olejem. Polovinu cibule…
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a smícháme s rozmixovanými datlemi, pistáciemi a kokosem. Tuto hmotu…
Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový…
Ossobuco je speciální telecí maso přeseknuté přes morkovou kost. Vzhledem k přítomnosti morku v kosti je maso po…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.