

























Krevetový koktejl
Ingredience
- krevety: 300 g
- řapíkatý celer: 1 ks
- rýžový ocet: 2 PL
- šalotka: 1 ks
- citron: 1 ks
- majonéza: 80 ml
- wasabi pasta: 2 KL
- arašídy: 15 g
- sůl: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do litru vody nalejeme ocet a sůl, přivedeme k varu. Přidáme krevety a vaříme 3 minuty. Očistíme šalotku, řapíkatý celek a nakrájíme je nadrobno. V menší míse vyšleháme majonézu s wasabi pastou a citronovou šťávou. Všechny suroviny promícháme. Poté necháme asi 30 minut odležet v lednici.
Krevetový koktejl servírujeme ve skleničkách, můžeme ho ozdobit celou krevetou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Omyté krevety důkladně osušíme, chilli papričku zbavíme semínek a společně s česnekem nakrájíme najemno. Na rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje…
Z kapusty odřízneme tvrdý košťál, listy opláchneme a nakrájíme na nudličky. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky, kořenovou zeleninu nakrájíme na kolečka nebo kostičky, klobásku na kolečka. Kapustu…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...
S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...
Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Cibuli a česnek nasekáme najemno, v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek, zázvor,…
Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 20 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu,…
V míse vyšleháme vejce s cukrem mixérem do pěny. Přidáme mascarpone, mletou kávu a espresso (pro intenzivnější…
Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.