

























Plněné kuřecí závitky
Ingredience
- kuřecí prsní řízky: 350 g
- listový špenát: 150 g
- anglická slanina: 100 g
- sýr dle chuti: 100 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- hořčice dle chuti
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí prsní řízky omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké pravidelné plátky. V případě potřeby jednotlivé porce naklepeme tak, aby vznikly zhruba stejně velké obdélníky. Kuřecí maso z obou stran osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Dle chuti můžeme maso potřít trochou hořčice. Na kuřecí plátky klademe plátek sýra, plátek anglické slaniny a čerstvý listový špenát. Kuřecí závitky zabalíme a spojíme párátkem nebo převážeme nití. Každý závitek zabalíme do plátku anglické slaniny.
Plněné kuřecí závitky klademe do máslem vymazaného pekáčku. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut. Během pečení podléváme výpekem. Upečené plněné kuřecí závitky podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme med, hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Marinádu důkladně vetřeme do kuřecích paliček a necháme asi 30 minut odležet. Poté paličky naskládáme do pekáče, lehce podlejeme vodou a přidáme…
Kuřecí prsa s křídlem důkladně osolíme a opepříme. Vetřeme do nich česnek a nasekané čerstvé bylinky. Necháme při pokojové teplotě marinovat alespoň 1 hodinu. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na pánvi…
Na troše oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po max. 1 minutě špenát. Ten necháme zvadnout, krátce podusíme a po vychladnutí z něj vymačkáme přebytečnou vodu. …
Kuřecí maso nebo skelety zbavíme tučných částí, omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěný celer, polovinu mrkve, petržel a cibuli i se slupkou. Zalijeme studenou vodou, lehce osolíme a přivedeme k varu. Po…
Brambory nakrájíme na menší kostky a v hrnci je zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme bobkový list, nové koření, trochu soli a pepře. Přivedeme k varu a vaříme do poloměkka asi 8 minut. V troše mléka…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Máslo dáme do hrnce a necháme při střední teplotě rozpustit. Máslo se nesmí přehřát, mělo by pouze mírně…
Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je dáme vařit do mléka, což trvá asi 20…
Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do…
Mléko prošleháme s vejci, po částech přišleháváme metličkou prosátou mouku. Přidáme sůl, vyšleháme na hladké…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.