prasárny
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
Přílohy
Špekový knedlík se zelím
Ingredience
- starší housky: 2 ks
- anglická slanina: 50 g
- kysané zelí: 50 g
- vejce: 1 ks
- mléko: 50 ml
- hrubá mouka: 100 g
- malá cibule: 1 ks
- petrželová nať
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Špekový knedlík se zelím – recept
Housky a slaninu si nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a petržel nasekáme. V pánvi opečeme slaninu s cibulí a kysaným zelím. Zalejeme mlékem, chvilku povaříme a stáhneme z plotny. V misce smícháme housky, vejce, sůl, petrželkovou nať. Přijeleme slaninovou směs a důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme hrubou mouku a vypracujeme těsto. Mokrýma rukama tvarujeme špekové knedlíky se zelím, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 - 15 minut.
prasárny


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.