bez laktózy
maso
Jiný typ
vegetarián
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Vepřový guláš z plecka
Ingredience
- vepřová plec: 300 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- máslo: 50 g
- červené víno: 60 ml
- vývar: 500 ml
- mletá paprika: 1 PL
- hladká mouka: 15 g
- kmín
- pepř
- sůl
- petržel
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřový guláš z plecka - recept
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kmín. Podlejeme trochou vývaru a dusíme dohněda.
Jakmile maso a cibula ztmavnou (asi 10 minut), přidáme zbytek vývaru, promícháme a necháme maso vařit doměkka. Občas zkontrolujeme, jestli se šťáva nevypařila, případně přidáme vodu.
Téměř měkké maso podlejeme červeným vínem a necháme ještě asi 20 minut dusit.
Mezitím rozehřejeme zbytek másla, vmícháme do něj mouku a vytvoříme zlatavou jíšku. Jíšku přidáme do guláše, rozmícháme a povaříme 5 minut.
Vepřový guláš z plecka dochutíme solí, pepřem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem.
bez laktózy
maso


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.