maso
dietní
na imunitu
Jiný typ
vegetarián
pro děti
raw
bezlepkové
vegan
rychlovky
těstoviny
luštěniny
bez laktózy
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Hlavní jídla
Kuřecí biryani
Ingredience
- rostlinný olej dle potřeby
- sekaná čerstvá máta dle chuti
- sekaný čerstvý koriandr dle chuti
- bílý jogurt : 45 g
- sůl dle chuti
- garam masala : 1 KL
- mletý koriandr : 1 KL
- mletý římský kmín : 1 KL
- mletá kurkuma menší : 1 KL
- kuřecí prsa a vykostěná stehna bez kůže (směs) : 200 g
- menší rajčata : 3 ks
- cibule (větší) : 2 ks
- semínka fenyklu půlka lžičky
- celý badyán : 1 ks
- loupaný a sekaný zázvor : 12 g
- česnekové stroužky : 3 ks
- celá menší skořice
- celý černý kardamom : 1 tobolka
- celý zelený kardamom : 2 tobolky
- celý římský kmín půlka lžičky
- sypaná rýže basmati : 225 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí biryani – recept
Začněte tím, že si propláchnutou rýži basmati ponoříte do vody zhruba na 60 minut. Mezitím si rozpalte na větší pánvi olej a na něm opékejte do rozvinutí vůní kardamom, badyán, skořici, celý římský kmín a fenykl. Dále vsypte i nasekanou cibuli, nadrcený česnek, zázvor a pokračujte v restování. Po chvíli vložte do pánve i omytá pokrájená rajčata a vařte vše cca 10 až 15 minut. Nakonec po uplynutí doby varu přidejte k ingrediencím kousky kuřecího masa, zbytek mletého koření, promíchejte a duste pod poklicí asi dvacet minut, dokud maso nebude měkké.
Mezitím si slijte máčenou rýži a pak ji dejte s trochou soli vařit v dostatečném množství čisté vody. Uvařenou omáčku nakonec odstavte z plotny, osolte dle potřeby, zjemněte bílým jogurtem, ochuťte sekaným koriandrem, mátou a podávejte společně s vařenou rýží – přílohu ideálně promíchejte s omáčkou a vaše biryani je hotové. Dobrou chuť!
maso
dietní
na imunitu


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.