vegetarián
vegan
bez laktózy
Jiný typ
dietní
pro děti
raw
bezlepkové
rychlovky
těstoviny
luštěniny
maso
ryby
zvěřina
vnitřnosti
gril
hravé vaření
luxusní
alkohol
zavařování
na imunitu
sladké
sladké bez cukru
domácí pekárna
parní hrnec
prasárny
Přílohy
Domácí chléb bez hnětení
Ingredience
- hladká mouka: 2 hrnky
- celozrnná mouka: 1 hrnek
- sůl: 1 KL
- sušené droždí: 0.5 ks
- drcený kmín: 1 KL
- celý kmín: 1 KL
- voda: 1.25 hrnku
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí chléb bez hnětení - recept
Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na pomoučené ploše těsto přeložíme jako obálku a necháme ještě 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 230 °C a necháme v ní nahřát nádobu s víkem. Těsto opatrně přemístíme do rozpáleného pekáče a zakryté pečeme 30 minut. Odkryjeme a dopečeme dohněda ještě 20 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
Domácí chléb bez hnětení můžeme před upečením posypat kmínem nebo slunečnicovými semínky.
vegetarián
bez laktózy


Diskuse k receptu: 0 příspěvky.