Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hovězí po burgundsku Hlavní jídla
01. 11. 2017 Přečteno: 9667x

Hovězí po burgundsku

Ingredience
- +
  • hovězí maso: 350 g
  • slanina: 40 g
  • mrkev: 1 ks 
  • cibule: 1 ks 
  • červené víno: 250 ml 
  • silný hovězí vývar: 150 ml 
  • rajčatový protlak: 1 KL
  • stroužky česneku: 1 ks 
  • tymián
  • bobkový list: 1 ks 
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Hovězí po burgundsku - recept

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na kostky, zbavíme blan a šlach a pořádně osušíme. Rozpálíme pánev, ve které jsme opékali slaninu a vložíme do ní maso. Necháme jej na povrchu zatáhnout, vyndáme ho a uložíme ke slanině. Troubu rozehřejeme na na 230 °C.

Osmažíme mrkev a cibuli do zhnědnutí, přidáme maso a slaninu, osolíme, opepříme a prohřejeme. K masu přilejeme vývar a víno tak, aby přesně zakrývaly pouze jeho povrch. Přimícháme protlak, česnek a koření, směs přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a dáme na 5 minut do trouby, pak snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme asi 3 hodiny, až půjde maso jemně krájet vidličkou.

Hovězí po burgundsku můžeme podávat s bramborovým pyré.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 31 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Podobné recepty

hovezi-loupana-plec.jpg Hlavní jídla

Hovězí loupaná plec

Hovězí loupanou plec očistíme, osolíme, opepříme a zprudka na pánvi zatáhneme. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme očištěnou a na malé kostky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, cibuli, rajčata).…

plnene-hovezi-zavitky.jpg Hlavní jídla

Plněné hovězí závitky

Hovězí plátky naklepeme na tenko a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme v troše oleje rozpustit máslo a připravíme na něm osolená a opepřená míchaná vajíčka tak, aby byla krémová. Jak na to, se…

hovezi-jatra-na-cibulce.jpg Hlavní jídla

Hovězí játra na cibulce

Hovězí játra zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na sádle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme játra, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme horkým vývarem.…

hovezi-na-pepri.jpg Hlavní jídla

Hovězí na pepři

Maso omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, necháme ze všech stran orestovat dotmava,…

Tip na recept

Pita chléb

Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Rituál na přivolání zdraví

    Dobrý den paní Margito,<br> mohu tento rituál použít i v případě, že dotyčná nemocná není přítomna? Leží totiž v ...

  • Zelený čaj

    S tím mohu jedině souhlasit. Zelený čaj je opravdu skvělá věc. Mám ho osobně raději než kávu i když obojí má s...

  • Únava, vyčerpání a málo…

    Potraviny dělají hodně, nicméně hodně lidí v dnešní době úplně zapomnělo odpočívat. Technologie náš svět roztá...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zeleninová polévka pro děti

Polévky: Zeleninová polévka pro děti

Očištěnou zeleninu nakrájíme na podobně velké kostičky, cibulku nadrobno, květák necháme rozdělený na menší…

Kachní škvarky

Předkrmy a chuťovky: Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým…