Z kořenové zeleniny vykouzlíte lahodné a zdravé pokrmy.

Jednoduché recepty z kořenové zeleniny 7x jinak: Posilte imunitu těmito lahodnými pokrmy

Také milujete pokrmy z mrkve, petržele, celeru či snad červené řepy? Potom se inspirujte našimi snadnými recepty z kořenové zeleniny, které budou chutnat celé vaší rodině. Krom toho konzumací těchto dobrot doplníte potřebné vitamíny a minerály, tedy vás na podzim neskolí jen tak nějaký bacil.

Věděli jste, že kořenová zelenina může být uskladněna v dobře větrané spíži i tři měsíce po sklizni, aniž by ztratila svou kvalitu?

Recepty z kořenové zeleniny: Pečená řepa a mrkev s dresinkem z kozího sýra

Mezi recepty z kořenové zeleniny nelze nezahrnout chutnou klasiku v podobě pečené červené řepy s kozím sýrem. Tuto zdravou variaci doplněnou o mrkev si oblíbí všichni milovníci salátů ale i masožravci.

Čtěte také:

Recepty z dýně Hokaido: Připravte si podzimní menu z dýně Hokaido, které nadchne každého

Ingredience:

  • cca 680 g žluté řepy i s listy
  • cca 680 g červené řepy i s listy
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 velké stroužky česneku, rozpůlené
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 225 g čerstvých baby mrkví
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 velká šalotka, nasekaná
  • 30 g měkkého kozího sýra, rozdrceného

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Oloupejte řepy a nakrájejte je na klínky o velikosti 2,5 cm. Použít můžete do salátu i řepové listy, které pečlivě omyjte a nahrubo nasekejte.
  2. Ve velké míse promíchejte žlutou řepu s 1 lžičkou olivového oleje, 2 půlkami česneku, osolte a opepřete. Umístěte do jedné třetiny velké pánve vhodné do trouby. Stejným způsobem připravte červenou řepu a mrkev, každou s 1 lžičkou oleje a 2 půlkami česneku.
  3. Pánev postavte na plotnu a při vysoké teplotě a opékejte bez míchání, dokud zelenina nezačne prskat. Poté pánev přikryjte poklicí, sejměte z plotny a pečte v troubě asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne. Přeneste zeleninu na servírovací talíř.
  4. V malé misce rozšlehejte vinný ocet s 1 lžící olivového oleje a polovinou šalotky. Osolte a opepřete, poté vmíchejte kozí sýr do hladké krémové konzistence.
  5. V pánvi zahřejte zbývající 1 lžíci olivového oleje a přidejte zbylou šalotku. Opékejte na středně vysokém plamenu asi 1 minutu, dokud nezměkne. Přidejte nasekané řepové listy a vařte, dokud nezvadnou, asi 5 minut. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Do řepových listů vmíchejte polovinu kozího sýrového dresinku, promíchejte. Přidejte pečenou zeleninu a opatrně promíchejte. Přeneste salát na talíř a přelijte zbytkem dresinku. Podávejte ihned.

Recepty z kořenové zeleniny: Křupavá kuřecí stehýnka s pečenou mrkví, cibulí, tuřínem a bramborami

Recepty z kořenové zeleniny rozhodně nemusí být jen vegetariánsky nebo vegansky pojaté. Výtečné jsou totiž i kombinace s masem, které dokonale v sychravých podzimních dnech zasytí. Zkuste tohle lahodné kuře!

Ingredience:

  • 4 velká kuřecí stehýnka s kůží
  • 2 lžíce černého mletého pepře, rozdělené
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžičky soli, rozdělené
  • 4 lžíce arašídového oleje

Na omáčku:

  • 5 lžic másla
  • 1/3 šálku medu
  • 1 lžíce omáčky sriracha
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky limetkové šťávy

Zelenina:

  • 4 brambory, nakrájené
  • 2 mrkve, nakrájené
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená
  • 1 tuřín, nakrájený
  • 1 hlava česneku, oloupaná
  • 3/4 šálku červeného vína

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kuře osušte papírovými utěrkami. V míse smíchejte 1 lžíci mletého pepře, česnekový prášek, papriku, kmín a 1 lžičku soli. Touto směsí potřete kuřecí stehýnka.
  3. Rozpalte litinovou pánev na vysokou teplotu. Přidejte arašídový olej a až začne kouřit, vložte kuře kůží dolů. Opékejte každou stranu asi 4 minuty do zhnědnutí. Kuře vyndejte na talíř, v pánvi ponechte tuk.
  4. V malém kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte med, srirachu, sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Přidejte zbytek pepře a soli. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a povařte asi 5 minut do zhoustnutí omáčky.
  5. Litinovou pánev s tukem dejte zpět na středně vysoký plamen. Přidejte brambory, mrkev, cibuli, tuřín a česnek. Opékejte a občas míchejte asi 5 až 7 minut do zezlátnutí zeleniny. Odstraňte z plotny.
  6. Na zeleninu položte kuře kůží nahoru, potřete asi třetinou omáčky.
  7. Vložte pánev do trouby a pečte 10 minut. Poté přilijte víno a potřete kuře další třetinou omáčky. Pečte, dokud maso nedosáhne vnitřní teploty 74 °C a zelenina nezměkne, přibližně 20 minut.
  8. Před podáváním potřete kuře zbytkem omáčky.

Recepty z kořenové zeleniny: Pečená klobása s mrkví, kapustou a jablky

Díky tomuto originálnímu receptu z kořenové zeleniny si připravíte pokrm neotřelé chuti, který budete chtít jíst zas a znova díky rozmanitosti chutí. Vyzkoušejte něco nového a obohaťte svůj jídelníček.

Ingredience:

  • 225 g čerstvých baby mrkví
  • 225 g růžičkové kapusty, rozpůlené podélně
  • 1 malá červená cibule, oloupaná a nakrájená na 8 dílů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • 1 čajová lžička mořské soli
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 340 g kvalitní uzené klobásy (s vysokým podílem masa), nakrájené šikmo na plátky o síle 1,25 cm
  • 1 střední sladší jablko, nakrájené na 12 klínků
  • 1 citron, rozkrojený na poloviny
  • 2 lžíce nasekané petrželky

Postup:

  1. Umístěte velký plech do trouby a předehřejte ji na 220 °C.
  2. V míse smíchejte mrkve, růžičkovou kapustu, cibuli, olivový olej, rozmarýn, sůl a pepř, aby se všechny ingredience dobře obalily.
  3. Zeleninovou směs a plátky klobásy rovnoměrně rozložte na předehřátý plech v jedné vrstvě.
  4. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Po vyjmutí z trouby zapněte gril na vysoký výkon.
  6. Přidejte na plech nakrájená jablka a grilujte 5 až 6 minut, dokud jablka nezměknou a zelenina se lehce nezkaramelizuje.
  7. Vyjměte plech z trouby, pokapejte zeleninu a jablka šťávou z citronu a posypte nasekanou petrželkou.

Recepty z kořenové zeleniny: Polévka z pastináku

Tento recept z kořenové zeleniny nabízí snadnou a krémovou polévku z pastináku, která je extra vydatná díky krutonům. Základ tvoří pouze 4 ingredience, ale můžete recept obohatit přidáním gruyère sýra pro luxusní chuť, nebo uzené šunky či křupavé slaniny pro masitější variantu.

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 600 g pastináku, nakrájeného na kostky o velikosti 1 cm
  • 1/2 čajové lžičky sušených chilli vloček plus na dochucení
  • 1 litr horkého zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Na krutony:

  • 3 silné plátky kvalitního chleba, například kváskového, nakrájené na kostičky o velikosti 2,5 cm
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 55 g nastrouhaného sýra gruyère (volitelné)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C (horní a spodní ohřev, nebo 180 °C s ventilátorem).
  2. V hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte česnek a pastinák a opékejte 4 až 5 minut za občasného míchání, dokud nezískají barvu. Přidejte chilli a pečte další minutu.
  3. Přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k mírnému varu. Zakryjte poklicí a vařte 12 až 15 minut, dokud pastinák nezměkne.
  4. Mezitím připravte krutony: na plech rozložte chléb v jedné vrstvě, pokapejte olejem, posypte sýrem (pokud používáte), osolte a opepřete. Pečte 5 až 10 minut do křupava a zlatova.
  5. Polévku odstavte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem do hladka. Vraťte na zdroj tepla, vmíchejte smetanu a prohřejte. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte polévku s krutony a podle chuti posypte chilli vločkami.

Kořenovou zeleninu skvěle zkombinujete i s masem nebo uzeninou.

Recepty z kořenové zeleniny: Sýrový gratin z kořenové zeleniny

Pokud milujete recepty z kořenové zeleniny, tento sýrový gratin vás doslova uchvátí svou vůní i chutí. Kombinace batátů, pastináku a červené řepy, zapečených se smetanou, česnekem a bylinkami, vytváří dokonalou přílohu ke svátečnímu menu nebo nedělnímu obědu. Jídlo lze ale jíst i samotné třeba s nakládanou zeleninou.

Ingredience

  • 1 lžíce změklého másla na vymazání formy
  • 1 až 2 větší batáty (asi 5 cm v průměru), oloupané
  • 3 až 4 velké pastináky, oloupané a seříznuté konce
  • 3 až 5 malých červených řep, oloupaných
  • 14 lžic smetany ke šlehání (může být i plnotučné mléko, ale směs nebude tak hustá)
  • 110 g strouhaného parmazánu, rozděleno
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu, rozdělená + něco navíc na ozdobu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
  • 30 g strouhaného sýra gruyere
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací mísu o objemu přibližně 3 litry vymažte máslem.
  2. Batáty, pastinák i řepu nakrájejte na velmi tenké plátky (nejlépe pomocí mandolíny) a každou zeleninu dejte zvlášť do misky.
  3. Na batáty i pastinák nalijte po 4 lžících smetany, na řepu 2 lžíce. Do každé misky přidejte 15 g parmazánu a 1 lžičku tymiánu. Osolte, opepřete a promíchejte, aby se plátky zeleniny dobře obalily.
  4. Do připravené zapékací mísy nalijte zbytek smetany (asi 60 ml) a posypte ji polovinou zbylého parmazánu a nasekaným česnekem.
  5. Do formy vyskládejte zeleninu po řadách – začněte batáty, poté pastinák a nakonec řepu. Takto postup opakujte, dokud nesestavíte 6 řad.
  6. Povrch osolte, opepřete a lehce posypte zbylým parmazánem.
  7. Přikryjte alobalem a pečte asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
  8. Odstraňte alobal, posypte gratin strouhaným sýrem gruyere a vraťte do trouby na dalších 18 až 20 minut. Pečte odkryté, dokud se sýr nerozpustí a povrch nebude zlatavý.
  9. Před servírováním posypte čerstvým tymiánem. Podávejte teplé jako přílohu nebo lehký hlavní chod.

Recepty z kořenové zeleniny: Hovězí guláš s mrkví a tuřínem

Pokud hledáte recepty z kořenové zeleniny, které dokonale zahřejí, a přitom nasytí celou rodinu, tento hovězí guláš je tou pravou volbou. Pomalu dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou a bylinkami, dochucené vínem a hořčicí, vytváří jídlo plné chuti, které se rozplývá na jazyku. Ideální pokrm pro chladné dny.

Ingredience

  • 900 g hovězího masa na guláš
  • 80 g hladké mouky
  • jemná mořská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžičky másla
  • 700 ml hovězího vývaru (rozděleno)
  • 80 ml červeného vína (volitelné)
  • 6 malých šalotek, oloupaných a rozpůlených
  • 2 menší cibule, oloupané a rozkrájené na osminky
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo ½ lžičky sušeného)
  • ½ lžičky drceného sušeného rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku, nasekané najemno
  • 450 g tuřínu, nakrájeného na kostky
  • 3 střední mrkve, nakrájené na kolečka
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 135 °C a nastavte rošt do spodní třetiny, aby se do ní pokličkou uzavřený hrnec pohodlně vešel.
  2. Maso osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a obalte v mouce (asi 4 lžíce).
  3. V litinovém kastrolu rozehřejte lžíci oleje a lžičku másla. Jakmile začne pěnit, vložte polovinu masa a nechte ze všech stran zhnědnout. Přendejte stranou do mísy.
  4. Hrnec podlijte 120 ml vývaru, dno seškrábněte stěrkou, aby se uvolnily všechny připečené kousky. Šťávu přelijte k masu.
  5. Stejný postup opakujte s druhou polovinou masa, tentokrát podlijte vínem.
  6. V hrnci rozehřejte zbývající olej a máslo. Přidejte šalotky a cibuli, restujte 2 minuty. Vmíchejte bylinky, česnek, tuřín a mrkev a nechte 3 až 4 minuty lehce zkaramelizovat.
  7. Posypte zbylou moukou (asi 2 lžíce), důkladně promíchejte a zalijte zbytkem vývaru.
  8. Vraťte maso a všechny šťávy do hrnce. Přidejte hořčici a worcesterskou omáčku. Tekutina by měla těsně pokrývat maso a zeleninu.
  9. Přiklopte pokličkou a dejte do trouby. Pomalu duste 3 hodiny, poté odklopte a nechte ještě 1 hodinu zvolna vařit, aby se omáčka zredukovala.
  10. Před podáváním nechte guláš 15 minut odstát – ještě více zhoustne. Dochucujte solí a pepřem podle preferencí.

Recepty z kořenové zeleniny: Hřejivá „venkovská“ polévka

A na závěr tu máme vegetariánský recept z kořenové zeleniny, díky němuž si připravíte vitaminovou bombu v podobě hřejivé venkovské polévky. Výtečně chutná s teplým křupavým chlebem.

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce (15 g) nesoleného másla
  • 1 cibule, nakrájená na větší kostky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce kari koření (nebo dle chuti)
  • 1 lžička sušených lístků tymiánu
  • 1,5 litru vody
  • 2 lžičky soli – nebo dle chuti
  • ½ lžičky černého pepře
  • ½ šálku husté smetany (ideální vysokoprocentní ke šlehání), plus na ozdobu

Potřebná zelenina:

  • 1 velký brambor (asi 300 g), oloupaný a nakrájený na kostky o velikosti 2,5 cm
  • 1 střední batát (350 g), oloupaný a nakrájený na kostky 2,5 cm
  • 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené na kousky o délce 1,5 cm
  • 1 malý/střední pastinák (150 g), oloupaný a nakrájený na kousky 1,5 cm
  • 1 malý celer (600 g), oloupaný a nakrájený na kusy 1,5 cm (2 hrsti)

Postup

  1. V hrnci rozpalte olivový olej a máslo na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli a česnek a restujte asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte kořenovou zeleninu, tymián a kari koření. Míchejte a opékejte asi 3 minuty, dokud zelenina nezačne změknout.
  3. Nalijte vodu, přidejte sůl a pepř, přiveďte k varu, pak snižte teplotu na středně vysokou a nechte rychle probublávat asi 15 minut, dokud zelenina nebude měkká (zkontrolujte nožem).
  4. Vmíchejte smetanu a velmi krátce prohřejte na mírném plamenu – pozor však, aby se smetana nesrazila.
  5. Polévku rozmixujte do hladka pomocí tyčového mixéru (nebo v dávkách v běžném mixéru). Dochuťte dle potřeby solí, pepřem nebo přidejte trochu vody pro řidší konzistenci.
  6. Podávejte ozdobené trochou smetany, posypané nasekanou petrželí, špetkou kari a pepře.

Autor článku: Iveta Reinisch



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

NEDĚLE 07. 12. 2025
rak
Měsíc ubývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 08. 12. 2025
rak
Měsíc ubývá a putuje znamením Raka. Nevětrejte peřiny venku, zůstala by vám v nich vlhkost. Jezte jen lehkou stravu, žaludek je citlivý. Věnujte se…
více o tomto dni
ÚTERÝ 09. 12. 2025
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v ubývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
STŘEDA 10. 12. 2025
lev
Měsíc putuje znamením Lva a je v ubývající fázi. Běžte na procházku, ale nepřetěžujte se, srdce je dnes namáháno více, než v jiné dny. Snažte se…
více o tomto dni
ČTVRTEK 11. 12. 2025
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v ubývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
PÁTEK 12. 12. 2025
panna
Měsíc putuje znamením Panny, je v ubývající fázi. Panna má vliv na trávící orgány, proto doporučujeme lehkou stravu. Je vhodný den pro pečení.…
více o tomto dni
SOBOTA 13. 12. 2025
váhy
Měsíc prochází znamením Vah a je v ubývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte žádná…
více o tomto dni

Dobrý kontakt k tématu

Uzeniny Příbram, a.s.
Společnost Uzeniny Příbram, a. s. je český…
Firma Janeček: profesionální řeznické háky na maso
V masném průmyslu je nejdůležitější hygienické zázemí…

Vyrobte si lahodný domácí řecký jogurt - snadno a rychle!

Nevite, co v ochucenych jogurtech je a jak se vyrábí. Cukr zabíjí bakterie a zahuštění dělají zelatinou. Zraji...

Nejčastější nemoci papoušků. Odhalte je včas!

Dobrý den mám papouška Roselu Penant 12let a přestal videt na oko , měl povlak barvy šedivé. Nevím jak mu pomo...

Život je jako jízda na horské dráze. Jednou jsi nahoře a pak dole

mimo téma avšak důležité –'dejte vědět svým známým,....
Pomozte Šarlotě v boji s nádorem mozku
https://donio...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Potřebujete finanční podporu? Nabízíme rychlé, spolehlivé a flexibilní možnosti půjč...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Nechcete si půjčit od úvěrových institucí? Tato kategorie je určena pro ty, kteří si c...

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Potřebujete finanční pomoc? Jsme tu, abychom vám pomohli! ‎ ‎Využijte flexibilní ú...
Zobrazit všechna témata

Jak si užít svátky a nepřejíst se do bezvědomí

Vánoce jsou synonymem pro teplo domova, vůni jehličí, koření a cukroví a… stoly plné jídla! Zatímco u televize už netrpělivě vyhlížíme novou štědrovečerní pohádku Záhada strašidelného zámku, naše břicha se poma...

Polyamorie vs. monogamie: Jsme stvořeni pro jednoho partnera?

Polyamorie láme stereotypy a klade otázku, která je stará jako láska sama: opravdu jsme stvořeni pro jednoho partnera na celý život? Zatímco monogamie je stále společenskou normou, čím dál víc lidí hledá svobod...

Vánoční hvězda bez opadávání? Stačí vědět, co sledovat už při nákupu květiny

Vánoční hvězda je symbolem sváteční atmosféry. Jenže se často stává, že pár dní po nákupu začne opadávat, svěsí listy a místo radosti zůstane zklamání. Přitom stačí jen vědět, na co si dát pozor už při výběru v...

Přijímačky na střední školu se blíží. Kam poslat deváťáka, který nemá jasno? 

Přijímačky na střední školu se blíží a spousta deváťáků ještě přesně neví, kam zamířit. Vybrat správnou střední školu není jen o názvu či pověsti, ale hlavně o tom, co sedí právě vašemu potomkovi. Čili jeho záj...

Nečekané Mikulášské tradice v historii: Zapomenuté rituály a jejich význam

Mikuláš je v českých zemích symbolem radosti, dárků a prvních zimních radovánek. Ale tradice spojené s tímto svátkem jsou mnohem bohatší a někdy i nečekaně tajemné. V historii se Mikuláš slavil nejen rozdáváním...

Rodinná terapie v praxi: Kdy ji vyhledat a co od ní čekat?

Rodinná terapie může pro mnoho lidí představovat zoufalý krok. Ve skutečnosti jde ale o vhodný způsob řešení mezilidských vztahů v rodině, pokud se dostanete do slepé uličky a nevíte kudy kam. Nabídne totiž bez...

Škola, v níž se tradiční vzdělávání spojuje s tím moderním

Hledáte střední školu v Třeboni, která vašeho potomka spolehlivě připraví nejen na maturitu, ale i na praktický život? Podívejme se společně na místo, kde se studenti učí poctivému řemeslu i dovednostem, které ...

Advent je za dveřmi. DIY nápady, které vás zahřejí u srdce

Přesně za týden je tu advent. A s ním přichází čas zpomalení, teplého světla svíček a taky tvoření. Namísto nákupů v řetězcích se stále více lidí vrací k vlastnoruční výrobě dekorací. Nejen kvůli originalitě, a...

Odcizení ve vztahu se sourozencem může přijít kdykoliv. Lze ho napravit?

Odcizení ve vztahu se sourozencem je mnohem běžnější, než si většina lidí připouští. Může vzniknout v dětství, dospívání i hluboko v dospělosti, často nenápadně, pomalu a tiše. Někdy za ním stojí nevyřešené kon...

Bezlepkový banánový chlebíček

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 170 až 190 °C a smícháte si v míse tyto ingredience – rozmačkané banány, rozpuštěné máslo, krystalový cukr, vejce a vanilkový extrakt. V dalším kroku pak přidejte bezlep...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Doplňky stravy: Taxifolin pro zdravé srdce i silnou imunitu

Taxifolin, známý také jako dihydrokvercetin, patří mezi flavonoidy – látky s výrazným antioxidačním účinkem. V posledních letech se stále častěji objevuje v doplňcích stravy zaměřených na podporu imunity, zdrav...

Babské rady na zánět močového měchýře: Co opravdu pomáhá a čemu se vyhnout

Zánět močového měchýře je častým zdravotním problémem, který může způsobovat bolest, nepříjemné pálení při močení či časté nutkání na toaletu. Kromě klasické léčby antibiotiky existuje řada babských rad, které ...

Na vlastní kůži: Hydrocolon terapie vyčistí střeva a nastartuje detoxikaci. Skutečně to funguje?

Otázka, která mi vrtala hlavou už pěknou řádku let. Ale přece si nepůjdu někam jen tak nechat vypláchnout tlusté střevo. Co když m...

Život mi ukázal zase tu lepší tvář. A stojí za to!

Dlouho jsem se neozvala, nenapsala. Žiju. To mezidobí bylo dost náročný, nepopírám. Prostě jsem neměla čas sem psát, protože jsem řešila dost náročný životní okamžiky. Tak vám teď o nich krátce povyprávim.